MENU WESELNE
ZUPY (jedna propozycja do wyboru)
Rosół z makaronem
Zupa Riviera
Bulion z kołdunami
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
Krem brokułowo – szparagowy z prażonymi migdałami
Krem z zielonego groszku z grzankami ziołowymi
Krem z pomidorów
II DANIE (jedna propozycja do wyboru)
Schab faszerowany w sosie borowikowym
Rolada z indyka faszerowana polędwiczką i warzywami w sosie kurkowym
Rolada z indyka faszerowana mięsem drobiowym, suszonym pomidorem i kaparami
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i serem camembert
Polędwiczka wieprzowa faszerowana borowikami i mięsem wieprzowym
Łódeczki drobiowe z nadzieniem słodko – kwaśnym
Łodeczka drobiowa nadziana pieczarką, cebulą, boczkiem i papryką
Wieprzowina nadziewana filetem z kurczaka z dodatkiem szpinaku i sera żółtego
Wieprzowina otulona boczkiem, serem i pieczarkami w sosie pieczeniowym
Rolada z indyka faszerowana filetem z kurczaka, serem lazur i szpinakiem na sosie z białego wina
DODATKI DO DRUGIEGO DANIA (jedna propozycja do wyboru)
Ziemniaki puree
Puree chrzanowe
Puree marchewkowe
Ćwiartki opiekane
Talarki ziemniaczane
Frytki
Ryż
Kluski śląskie
Kluseczki gnocchi
SURÓWKI (trzy propozycje do wyboru)
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Seler
Marchew
Buraczki
Kapusta kiszona
Kapusta pekińska
Mizeria
Kapusta zasmażana
Buraczki zasmażane
DESER (jedna propozycja do wyboru)
Panna Cotta z musem truskwkowym
Czekoladowa głębia
Sorbet truskawkowy z lodami waniliowymi
Puchar lodowy z dodatkami
Mango i marakuja w żelu z lodami brzoskwiniowymi i bezową śmietaną
ZAKĄSKI
Wędliny i mięsa pieczone
SAŁATKI (dwie propozycje do wyboru)
Pieczarkowa
Grecka
Jarzynowa
Kurczak grillowany
Kurczak i ananas
Gyros
Wędzony kurczak z makaronem ryżowym i warzywami
Z indykiem i brzoskwiniami
Rukola z roszponką, szynką parmeńską i suszonym pomidorem
Śledziowa
Brokułowa z serem feta i migdałami
Z tortellini, kurczakiem i czerwoną fasolką
Z marynowaną papryką i pieczaką, szynką i makaronem
INNE ZAKĄSKI (cztery propozycje do wyboru)
Rolada z indyka faszerowana pieczarką, oliwką, papryką i brzoskwinią w galarecie
Schab po warszawsku
Galaretka drobiowa
Galantyna z kurczaka
Śledź po japońsku
Śledź po węgiersku
Śledź z cebulką w śmietanie
Rolada szpinakowa
Mozzarella z pomidorami
Kęski drobiowe z żurawiną
Muszelki faszerowane filetem drobiowym, papryką i pieczarką marynowaną z sosem brokułowo- chrzanowym
Ryba po grecku
Łosoś w galarecie
Roladki z wędzonego łososia na musie rzodkiewkowym
Deska serów z bakaliami i orzechami
I KOLACJA (jedna propozycja do wyboru)
Boeuf Stroganoff
Zupa węgierska
Bogracz
Roagu z kurczaka z wędzonym bekonem i borowikiem
Zupa meksykańska z kurczakiem, białą kiełbasą i warzywami
II KOLACJA ( jedna propozycja do wyboru)
Sakiewka drobiowa faszerowana mięsem wieprzowym, kaszą i grzybami w sosie śmietanowo- cebulowym
Kotlet mozaika
Roladki drobiowe faszerowane mięsem wieprzowym, marynowaną papryką i pieczarką w sosie paprykowym
Zawijaniec chłopski w sosie własnym
Karkówka pieczona w sosie chrzanowym
Sztuka mięsa z pieca w żurawinowym chutney
Roladki wieprzowe z winogronami w sosie serowo - ziołowym
Kurczak faszerowany serem feta, porem, oliwkami i papryką w sosie bazyliowym
III KOLACJA (jedna propozycja do wyboru)
Dorsz z pieca w sosie koperkowym
Ryba z pieca na szpinaku
Szaszłyk drobiowo – warzywny
Schab nadziewany kapusta włoską i pieczarkami
Rolada francuska ze szpinakiem w sosie pieczeniowym jasnym
Marynowany filet drobiowy przełożony bekonem zapiekany pod meksykańską piezynką
Udko trybowane faszerowane mięsem, świeżymi ziołami zapiekane w sosie tysiąca wysp
IV KOLACJA
Barszcz czysty podany z:
- krokietem z kapustą i grzybami
- naleśnikiem z mięsem lub szpinakiem
- sakiewką francuską
- pasztecikiem z mięsem
- ptysiem z farszem pieczarkowym
- pierożkiem kebabowym
Napoje zimne oraz ciepłe bez ograniczeń
Kompozycje owoców podawane na paterach
Polecamy również (ceny ustalane indywidualnie):
Stół wiejski
(pieczony udziec z wieprza, pieczeń myśliwska, pasztety, szynka chłopska, polędwica wędzona, kabanosy, kaszanka, salceson, smalec, ogórki kiszone, chleb swojski)
Fontannę czekoladową
Pakowanie ciast dla gości
Organizację poprawin
Przygotowanie wieczorów panieńskich i kawalerskich
Ponadto zapewniamy:
Apartament dla Nowożeńców
Rabat na noclegi dla gości weselnych
Dekorację stołów i krzeseł
Koordynację i prowadzenie całej uroczystości
Warunkiem realizacji wesela jest zawarcie umowy i zaakceptowanie zamieszczonych w niej warunków.
Więcej szczegółów pod telefonem + 48 739 049 049